Material- och mediabank för företag

Lagra, bearbeta, hantera och dela digitala tillgångar på ett smidigt sätt

Digital Asset Management System (DAM) ger dig ett centraliserat system för hantering av dina digitala tillgångar.

Tack vare sin hierarkiska struktur kan den molnbaserade programvaran skalas från innehåll på en enda webbplats till en samling med upp till dussintals varumärken och tusentals användare.

Lösningen kan användas för en mängd olika ändamål, till exempel som en distributionsplattform för produkt- eller företagsbilder, en varumärkesportal för en organisations visuella identitet, en filbank, ett verktyg för säljpresentationer eller ett arkiv för grafisk produktion.

Företagets eget material- och mediabank

Ett säkert och effektivt verktyg för att hantera, lagra och dela digitala tillgångar. Organisera ditt företags bilder, videor, reklammaterial och dokument. Ange differentierade rättigheter för visning, redigering och nedladdning för personal, kunder och intressenter.

Organisationens varumärkesportal

Publicera grafiska riktlinjer, färger, typografi och annat material i linje med din varumärkesstrategi och distribuera till dina intressenter efter behov. På så sätt finns materialet på ett ställe och kan nås konsekvent, med rätt innehåll, i rätt format och via rätt kanaler.

Verktyg för marknadsföring och PR

Samla in materialet, redigera det vid behov med systemets egen fotoredigerare, välj mottagare och skicka en direktlänk till dina mediakontakter. Du kan hantera användarnas nedladdningsrättigheter, skapa kampanjer och följa upp din marknadsföring med statistik.

Verktyg för försäljning

Integrera dina försäljnings- och marknadsavdelningar till en sömlös helhet. Med det senaste försäljningsmaterialet och presentationerna uppladdade till mediabanken är säljarna alltid uppdaterade och kan välja rätt dokument att distribuera.

ImageBank X

Heltäckande service och kontinuerlig produktutveckling

Vi har utvecklat våra produkter systematiskt och lyssnat på våra kunders önskemål - i mer än tjugo år.

ImageBank X är en heltäckande tjänst som gör att användarna kan fokusera på det som är viktigast. Vi tar hand om allt annat: att hålla ImageBank uppdaterad med plattformsteknik, säkerhet, prestanda och användbarhet. Kunder med löpande service får tillgång till den senaste versionen av ImageBank.

Enkel användarupplevelse

Modernt, tydligt och lättanvänt gränssnitt

Systemet har fått mycket beröm av våra kunder för sin användarvänlighet, tydlighet och visuella tilltal. ImageBank X är lätt att använda och det snygga användargränssnittet förstärker i sig företagets varumärke.

Plattformen är alltid skräddarsydd för varumärkets eget utseende och känsla: Din egen logotyp, färger, typsnitt, bakgrundsbilder och URL.

helppokayttoinen
AI-keywords-5-sve
Tidsbesparing genom automatisering

Intelligenta arbetsflöden från produktion till distribution

I systemet är många arbetsflöden automatiserade:

  • • Förslag på metadata. Media Bank läser automatiskt av metadata från IPTC-, Exif- och XMP-fält.
  • • Automatisk bildkonvertering till angiven storlek.
  • • Automatiskt genererade landningssidor
  • • AI föreslår nyckelord för bilder baserat på bildinnehåll
  • • Överföringsfönster för intressenter att ladda upp filer till arbetsytan
  • • Schemalagd publicering och arkivering av data
Olika integrationsmöjligheter

ImageBank X som en del av din IT-infrastruktur - publicera filer på din webbplats, e-handel eller PIM

ImageBank kan integreras i alla gränssnitt i kundens system med hjälp av Rest API. Vi kan implementera eller hjälpa till med integrationerna. Se även våra plugins som är redo att driftsättas.

integraatiot_se
imagebank_mobile-960x960px
Alltid tillgänglig i molnet

Logga in var du än befinner dig, inklusive mobil 24/7

ImageBank X-applikationen kan nås via en webbläsare från var som helst och när som helst. Administratören kan även hantera innehåll på mobila enheter med webbläsare, t.ex. en smartphone eller surfplatta.

En mobilapp finns tillgänglig för Apple- och Android-enheter, vilket gör det enkelt att dokumentera problem och händelser med bilder och videor från fältet direkt i den interna MediaBank-sektionen. Denna funktion ingår för ImageBank Pro-användare.

Meddelanden om viktiga händelser

Håll dig uppdaterad om händelser med meddelandecentret

Som administratör i ImageBank får du aviseringar om filer, kommentarer, registrerade användare, nya funktioner, överföringsfönster, aktiviteter i kreativa arbetsytor och samlingskorgar.

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din ImageBank och samarbeta bättre med din arbetsgrupp och intressenter.

Digitala material direkt i dina viktigaste applikationer

Adobe- och Microsoft 365-integrationer effektiviserar din datahantering

Med Adobe- och Microsoft 365-integrationer kan du enkelt komma åt, söka och använda digitala tillgångar som lagras i din ImageBank X direkt från Adobe-applikationer som Photoshop, Illustrator och InDesign, och Microsoft 365-applikationer som Word, PowerPoint och Excel.
 
Integrationer säkerställer att de rätta tillgångarna alltid är lättillgängliga för dig. Effektivisera samarbetet, påskynda projektens tidslinjer och minska det manuella arbetet med snabbare tillgång till material.
Åtkomstbehörigheter till filer snabbt och enkelt

Verktyg för behörighetshantering för att förenkla filåtkomstprocessen

ImageBank innehåller ett samtyckesverktyget som gör det möjligt för administratörer att skicka licensförfrågningar via e-post direkt från ImageBank. Samtyckesverktyget gör det enkelt att komma åt filer, till exempel när du behöver licensiera foton och videor av anställda eller intressenter - behörigheten att använda filen visas direkt i din mediebank.
 
Samtyckesverktyget effektiviserar filåtkomstprocessen och säkerställer att sekretess- och GDPR-dataskyddsbestämmelser lätt kan uppfyllas.

Boka en kostnadsfri 30-minuters demo!

Under demotillfället presenterar vi ImageBank X-plattformen och diskuterar hur den passar för era specifika behov.

ImageBank - funktionalitet

Enligt våra kunder är användarvänlighet en av de största fördelar med vår tjänst. Användningen är snabb och intuitiv för både administratörer och besökande. 

Kategorier

Den enkla och hierarkiska kategoristrukturen i tjänsten gör det lätt att organisera bilder och annat material till olika underkategorier. Kategorier kan anpassas helt efter ditt företags behov och tillgång till olika kategorier kan begränsas beroende på olika användargrupper.  

Användargrupper

Hantera användargrupper och användare i systemet och ge dem behörigheter till olika innehåll.

Mobilapplikation

Vi erbjuder en mobilapp för Android- och iOS -enheter. Med hjälp av appen är det enkelt att lägga till bilder för dem som arbetar ute på fält. Oavsett om det gäller bilder från naturen, byggarbetsplats eller butiken kan man smidigt fota, ladda upp och kategorisera bilder på korrekt sätt.

Importera filer till tjänsten

Du kan importera och ladda upp filer och dokument till tjänsten enskilt eller i grupp. Filtypen är irrelevant – tjänsten tar emot alla typer av filer oavsett om det är en bild, textfil, ppt-presentation eller video.

 

Samlingskorg

Användningen av samlingskorgen är enkel och lätt. Lägg bara det önskade materialet i korgen och skicka en länk till materialet via e-post och definiera hur länge korgen stannar i systemet. Du kan också leverera samlingskorgen som ett visuellt galleri eller en kod som bäddas in på webbplatsen.

Statistik

Systemet samlar in statistik om användningen av mediebanken. Statistiken innehåller bland annat nedladdade och sökta filer samt skapade samlingskorgar. Med hjälp av statistiken kan du följa upp hur tjänsten nyttjas eller redigera metadata för att stödja användarnas sökningar.

Metadata och nyckelord

När du importerar bilder och foton läser mediebanken automatiskt DAM och metadata som sparats i bilderna (t.ex. Exif, IPTC och XMP). In i bildbanken kan du också lägga till metadata och nyckelord till bilder –så att den inbyggda sökfunktionen hittar precis det som du letar efter.

Single Sign-On

Med enkel inloggning (SSO) möjliggörs enkel och problemfri åtkomst till flera system och tjänster med en enda inloggning. ImageBank stöder också direkt Active Directory (Azure AD) inloggningsteknologi.

Bildkonverteringar

Ange fördefinierade standardstorlekar till bilder i systemet och tjänsten kommer automatiskt konvertera bilder till fördefinierade bildstorlekar.

Språkversioner

Användargränssnittet finns på svenska, finska och engelska. Andra språk kan också läggas till efter behov.

Bildhantering

ImageBank innehåller en robust bildredigerare som låter dig hantera bilder, ändra färg, beskära eller förminska bilder eller ändra upplösningar.

Obegränsad integration

Mediabank kan integreras med andra system till exempel onlinetjänster, PDM-system och ERP-system och det finns färdiga API-integrationer t.ex. till WordPress. Vi kan också skapa nya kundanpassade integrationer efter behov.

Our team

meet the minds shaping an industry

demo-attachment-2399-634

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2396-13360

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2397-12918

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2398-10470

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2480-134-2

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2481-3700

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2482-7208

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2483-12628

Sarah Willson

Vice President

Vanliga frågor.

Produktens funktioner

Naturligtvis och så görs också ofta. Användaren kan ladda ner en eller flera filer genom att antingen dra filerna till programmet eller välja dem genom filhanteraren. Dessutom kan metadata som bifogas till bilderna kombineras från en och samma vy – det underlättar användningen bland annat i situationer där de nedladdade bilderna har gemensamma data. Kopiering av metadata från en bild till en annan kan också göras med ett enda knapptryck vid import.

Användaren kan ladda ner bilderna på önskat sätt, antingen enskilt eller genom samlingskorgfunktionen. Samlingskorgen kan användas för att samla in önskad mängd filer och kombinera dem i ett enda paket i korgen, som kan laddas ner direkt från samlingskorgen eller skickas med e-post direkt från användargränssnittet. Samlingskorgen kan också skickas som ett visuellt galleri där användaren kan se bilderna i stället för att bara ladda upp dem.

Ja. En av huvudfunktionerna hos våra produkter omfattar publicering av användarspecifikt innehåll. Administratören kan ange vilket innehåll som ska delas offentligt och vilket som är begränsat av användarkod.

Ja, det kan man. Programmet begränsar inte filformat – du kan importera material i vilket format som helst till ImageBank.

Utan vidare. Exempelvis kan InDesign-, Illustrator- eller Photoshop-filer delas antingen för internt bruk eller, alternativt, externt, till exempel för reklambyrå- och intressentsamarbeten.

Ja! ImageBank Independent tillhandahåller ett gränssnitt (API) för att hämta filer från en tjänst som webbplatser kan använda. Mediebanken kan också vara inbäddad i din webbplats.

Du kan även integrera din webbplats i ImageBank med vårt färdiga WordPress-tillägg. Tillägget låter dig enkelt ladda upp aktuellt material till din webbplats direkt från din ImageBank.

Produktens tekniska funktionalitet

Vi tillhandahåller i enlighet med servicenivån 500 GB – 1 TB diskutrymme. Diskutrymmet kan enligt överenskommelse utökas upp till flera terabyte. Alla våra paket innehåller ett certifierat lagringsutrymme i Sverige eller Finland. Vid behov kan mediebanken också installeras som en lokal lösning på kundens egen server.

Dagliga säkerhetskopior av mediebankfilerna lagras i minst 30 dagar eller enligt överenskommelse.

Vi tillhandahåller i enlighet med servicenivån 500 GB – 1 TB diskutrymme. Diskutrymmet kan enligt överenskommelse utökas upp till flera terabyte.

Produktens implementering

Du kan leverera befintliga filer antingen som en fildump, på FTP eller på en extern disk, bildmetadata levereras till oss i Excel-format.

Implementeringsplanen definierar i enlighet med kundens behov användargrupper, kategoristruktur och omfattning av metadata. Därutöver bör varumärkesspecifik färg, logotyp och bakgrundsbilder tillhandahållas för implementeringen.