Deliver Faster

Spara, hantera och dela smidigt ditt företags digitala material.

ImageBank är en materialbank för företagets alla digitala material. Lagra och dela bilder, videos och andra digitala dokument både internt och externt.

Att lagra, dela och styra företagets digitala material från ett och samma ställe sparar arbetstid och är enkelt att hantera. Med ImageBank är det lätt att förstärka ert företags varumärke och kommunicera med intressenter.

Hantera materialet centraliserat

ImageBank Independent är en material- och bildbank för företag av alla storlekar och kan utnyttjas för olika behov.

Lösningen kan utnyttjas t.ex. för att dela ut produkt- eller företagsbilder, organisationens visuella varumärkesportal och som materialbank. Det dagliga arbetet underlättas då allt material finns i en centraliserad tjänst.

Tillgång till materialet var och när som helst

Enligt våra kunder är användarvänlighet en av de största fördelarna med vår tjänst. Användningen är snabb och intuitiv för både administratörer och besökande.  

Vårt molnprogram kan användas direkt i webbläsaren oavsett operativsystem eller vart du befinner dig i världen.

Kräver inte installationer på en arbetsstation och därför är lätt att använda var som helst i världen.

demo-attachment-342-Group-29
demo-attachment-264-Group-9279
MacBook-With-IBIX
iPadMini-IBIX
ImageBank Independent X

Intuitivt och modernt användargränssnitt i ImageBank X

Användargränssnittet i ImageBank X är modernt intuitivt och ännu mer användarvänligt än tidigare versioner.

Vi utvecklar tjänsten kontinuerligt med 20 års erfarenhet och lyssnar noga på våra kunders önskemål.

AI-keywords-5-sve
Google Cloud Vision AI är integrerat med ImageBank

Förbättra tillgångsförvaltningen med artificiell intelligens

Med hjälp av artificiell intelligens får du följande funktioner och mer:

 • Automatiska sökordsförslag
  Artificiell intelligens känner automatiskt igen element i bilder och föreslår nyckelord som ska läggas till metadata.
 • Liknande bilder
  Med hjälp av artificiell intelligens föreslår systemet liknande bilder från din ImageBank som den du för närvarande tittar på.
 • Artificiell intelligensfiltrering
  Du kan filtrera innehållet i din bildbank och sökresultat med hjälp av artificiell intelligens. Du kan till exempel filtrera bort bilder som innehåller personer och ansikten eller bilder som är svartvita.
 • Textigenkänning
  Artificiell intelligens känner också igen text i bilder och sparar den automatiskt i textformat till metadata.

Förbättrade fotoredigeringsfunktioner

Redigera enkelt dina bilder med den integrerade fotoredigeraren.

ImageBank Independent innehåller en mångsidig bildredigerare som låter dig t.ex. redigera, beskära, omvandla, ändra färg och lägga till text över en bild. Du kan också lätt ändra bildstorlek och upplösning för att skapa nya bilder till olika ändamål.

Image-Editor
Katsovideo-3

Titta på videon - det här är de vanligaste användningsfallen för mediebanken!

Videon visar också ImageBank Independent X:s omdesignade, lättanvända och visuella gränssnitt.

ImageBank - funktionalitet

Enligt våra kunder är användarvänlighet en av de största fördelar med vår tjänst. Användningen är snabb och intuitiv för både administratörer och besökande. 

Kategorier

Den enkla och hierarkiska kategoristrukturen i tjänsten gör det lätt att organisera bilder och annat material till olika underkategorier. Kategorier kan anpassas helt efter ditt företags behov och tillgång till olika kategorier kan begränsas beroende på olika användargrupper.  

Användargrupper

Hantera användargrupper och användare i systemet och ge dem behörigheter till olika innehåll.

Mobilapplikation

Vi erbjuder en mobilapp för Android- och iOS -enheter. Med hjälp av appen är det enkelt att lägga till bilder för dem som arbetar ute på fält. Oavsett om det gäller bilder från naturen, byggarbetsplats eller butiken kan man smidigt fota, ladda upp och kategorisera bilder på korrekt sätt.

Importera filer till tjänsten

Du kan importera och ladda upp filer och dokument till tjänsten enskilt eller i grupp. Filtypen är irrelevant – tjänsten tar emot alla typer av filer oavsett om det är en bild, textfil, ppt-presentation eller video.

 

Samlingskorg

Användningen av samlingskorgen är enkel och lätt. Lägg bara det önskade materialet i korgen och skicka en länk till materialet via e-post och definiera hur länge korgen stannar i systemet. Du kan också leverera samlingskorgen som ett visuellt galleri eller en kod som bäddas in på webbplatsen.

Statistik

Systemet samlar in statistik om användningen av mediebanken. Statistiken innehåller bland annat nedladdade och sökta filer samt skapade samlingskorgar. Med hjälp av statistiken kan du följa upp hur tjänsten nyttjas eller redigera metadata för att stödja användarnas sökningar.

Metadata och nyckelord

När du importerar bilder och foton läser mediebanken automatiskt DAM och metadata som sparats i bilderna (t.ex. Exif, IPTC och XMP). In i bildbanken kan du också lägga till metadata och nyckelord till bilder –så att den inbyggda sökfunktionen hittar precis det som du letar efter.

Single Sign-On

Med enkel inloggning (SSO) möjliggörs enkel och problemfri åtkomst till flera system och tjänster med en enda inloggning. ImageBank stöder också direkt Active Directory (Azure AD) inloggningsteknologi.

Bildkonverteringar

Ange fördefinierade standardstorlekar till bilder i systemet och tjänsten kommer automatiskt konvertera bilder till fördefinierade bildstorlekar.

Språkversioner

Användargränssnittet finns på svenska, finska och engelska. Andra språk kan också läggas till efter behov.

Bildhantering

ImageBank innehåller en robust bildredigerare som låter dig hantera bilder, ändra färg, beskära eller förminska bilder eller ändra upplösningar.

Obegränsad integration

Mediabank kan integreras med andra system till exempel onlinetjänster, PDM-system och ERP-system och det finns färdiga API-integrationer t.ex. till WordPress. Vi kan också skapa nya kundanpassade integrationer efter behov.

Our team

meet the minds shaping an industry

demo-attachment-2399-634

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2396-13360

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2397-12918

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2398-10470

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2480-134-2

Andrew Robinson

Vice President
demo-attachment-2481-3700

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2482-7208

Sarah Willson

Vice President
demo-attachment-2483-12628

Sarah Willson

Vice President

Vanliga frågor.

Produktens funktioner

Naturligtvis och så görs också ofta. Användaren kan ladda ner en eller flera filer genom att antingen dra filerna till programmet eller välja dem genom filhanteraren. Dessutom kan metadata som bifogas till bilderna kombineras från en och samma vy – det underlättar användningen bland annat i situationer där de nedladdade bilderna har gemensamma data. Kopiering av metadata från en bild till en annan kan också göras med ett enda knapptryck vid import.

Användaren kan ladda ner bilderna på önskat sätt, antingen enskilt eller genom samlingskorgfunktionen. Samlingskorgen kan användas för att samla in önskad mängd filer och kombinera dem i ett enda paket i korgen, som kan laddas ner direkt från samlingskorgen eller skickas med e-post direkt från användargränssnittet. Samlingskorgen kan också skickas som ett visuellt galleri där användaren kan se bilderna i stället för att bara ladda upp dem.

Ja. En av huvudfunktionerna hos våra produkter omfattar publicering av användarspecifikt innehåll. Administratören kan ange vilket innehåll som ska delas offentligt och vilket som är begränsat av användarkod.

Ja, det kan man. Programmet begränsar inte filformat – du kan importera material i vilket format som helst till ImageBank.

Utan vidare. Exempelvis kan InDesign-, Illustrator- eller Photoshop-filer delas antingen för internt bruk eller, alternativt, externt, till exempel för reklambyrå- och intressentsamarbeten.

Ja! ImageBank Independent tillhandahåller ett gränssnitt (API) för att hämta filer från en tjänst som webbplatser kan använda. Mediebanken kan också vara inbäddad i din webbplats.

Du kan även integrera din webbplats i ImageBank med vårt färdiga WordPress-tillägg. Tillägget låter dig enkelt ladda upp aktuellt material till din webbplats direkt från din ImageBank.

Produktens tekniska funktionalitet

Vi tillhandahåller i enlighet med servicenivån 10 GB–500 GB diskutrymme. Diskutrymmet kan enligt överenskommelse utökas upp till flera terabyte. Alla våra paket innehåller ett certifierat i Finland beläget lagringsutrymme. Vid behov kan mediebanken också installeras som en lokal lösning på kundens egen server.

Dagliga säkerhetskopior av mediebankfilerna lagras i minst 14 dagar eller enligt överenskommelse.

Vi tillhandahåller i enlighet med servicenivån 10 GB–500 GB diskutrymme. Diskutrymmet kan enligt överenskommelse utökas upp till flera terabyte.

Produktens implementering

Du kan leverera befintliga filer antingen som en fildump, på FTP eller på en extern disk, bildmetadata levereras till oss i Excel-format.

Implementeringsplanen definierar i enlighet med kundens behov användargrupper, kategoristruktur och omfattning av metadata. Därutöver bör varumärkesspecifik färg, logotyp och bakgrundsbilder tillhandahållas för implementeringen.